Geschikte hosting

Kiezen van de juiste hostingpartij

Het eerste waar je mee te maken krijgt als je een eigen website wilt maken is het bedenken van een domeinnaam (URL) en daarna het vinden van een geschikte hosting provider. De website moet immers op een server worden geïnstalleerd die voor iedereen via internet toegankelijk is. Hier zorgt een hostingprovider voor. De juiste keuze voor een provider is heel belangrijk voor het goed functioneren van je website. Hierbij zijn er verschillende factoren van belang. Uiteraard is dat de prijs, maar als je website één keer online staat wil je dat ie ook 24/7 beschikbaar is voor de buitenwereld. Dus moeten er zaken geregeld zijn als backup en hulp ingeval van nood. Dat ook providers in de weekenden minder werken is mij ondertussen helaas een paar keer pijnlijk duidelijk geworden. Op het moment dat een site offline ging, gebeurde dat in een weekend en uitgerekend de site waar maandelijks 15.000 bezoekers kwamen en de topdrukte in het weekend lag.  Op die momenten kreeg ik het wel even Spaans benauwd.

Dat providers ook niet tot nauwelijks een telefoon gebruiken is ook en feit, maar de providers die een bericht terugsturen met “uw vraag wordt binnen 24 uur in behandeling genomen” hebben allang geleden voor mij afgedaan.

De provider waar ik voor deze website gebruik van maak is Neostrada. De service is goed en vragen of problemen worden binnen een half uur beantwoord. `Daarnaast hebben ze heel wat pakketten voorgeïnstalleerd waardoor je vrij eenvoudig een WordPress installatie in de basis in één keer neer kunt zetten.

Stap 2. Een CMS kiezen