Template

Als je de hosting hebt geregeld en een url hebt geregistreerd en je hebt WordPress geïnstalleerd op je server dan kun je aan de slag met je website. Het eerste wat je dan moet doen is een geschikte template kiezen. Gaat het en blogsite worden of een webshop of is het gewoon een website voor je vereniging of bedrijf?

Een WordPress template is een verzameling bestanden. Deze bestanden bepalen hoe jouw website er uiteindelijk uit komt te zien. Zeg maar dat een template het “jasje” van je website is. Een template kan je website een hele andere uitstraling geven. Er zijn voor WordPress duizenden, missschien wel tienduizenden verschillende templates beschikbaar en te downloaden.

WordPress heeft doordat het zoveel wordt gebruikt veel particulieren en bedrijven die templates maken. Veel zijn er gratis maar er zijn ook vele waar je voor moet betalen. Betalen voor een product is niet slecht of verkeerd. Het verzekerd je van updates en aanpassingen die worden gedaan nadat er fouten zijn gevonden. Met een gratis template is het maar afwachten of ie ooit wordt bijgewerkt of met een update van het systeem wel en met een betaalde heb je vaak meer functionaliteit tot je beschikking, maar misschien heb je die functionaliteit helemaal wel niet nodig en kun je het met een gratis template prima af.

Stap 4. Plugins installeren