Eindelijk, de zon is terug

Eindelijk is ie er weer… de zon het was een juli maand met extremen zo stond er in de kranten te lezen, maar dat hadden we zelf ook al ondervonden. Van droogte tot vorst en de ergste juli storm sinds we ons konden heugen. De maand augustus is vandaag begonnen en het zuiden van het land viert aanstaande maandag de 1ste (bouw)vakantiedag. Ikzelf moet nog een week en dan heb ik 4 weken mogen genieten van laat naar bed en ook laat er weer uit. Niets moeten en alles mogen, op het klussen in huis na. (overigens enigzins na aanhoudende klaagzangen)

Met voor mij dus nog 1 week voor de boeg dient ook de zomer zich gelukkig weer aan, Daar direct van profiterend zit ik nu al heerlijk met de laptop in de tuin de vitamine D te absorberen. Hoewel laptopscherm en zon niet al te best samengaan moet ik zeggen dat het redelijk werkbaar is.

Alles komt weer tot leven en iedereen is vrolijker, je hoort de mensen op straat gewoon vrolijk zijn. Ik was in voorbereiding op het mooie weer al zo actief geweest om de papiercontainer bij de weg te zetten tot ik net als elk jaar in augustus de volgende morgen tot de ontdekking kwam dat die niet in de vakantie wordt geleegd. Gelukkig hebben ze met het huisvuil en milieuaval niet dat tropenrooster. Het is iedereen gegund zolang ik het maar niet ga ruiken of zie kruipen en mocht ik in een papieroverschot belanden dan is er altijd nog de vuurkorf.

Hopelijk wordt het een week van genieten van het zomerse gevoel. De ballen drijven nu nog doelloos in het opblaaszwembad en de airco staat al 3 week werkeloos in de kamer, maar dat gaat de komende weke veranderen. Ik ga er in ieder geval voor. Als ik Piet Paulusma mag geloven is de zomer weer helemaal terug en voor eens ga ik Piet maar geloven.

Geniet van het mooie weer en “Oant moarn”.