Politie, alleen de naam maakt nog indruk!

De Politie, er is veel over te doen. Momenteel worden acties gehouden en waarom? Ze willen 3,3 procent loonsverhoging en er zijn nog wat eisen ten aanzien van een bonus vanwege de grote reorganisatie en zo zijn er nog wel een paar eisen. Maar even los van de eisen en of het nu goed of fout is wat ze doen met de acties is er niet structureel iets mis met ons politieapparaat. Natuurlijk mogen ze staken of acties houden maar als het ons raakt zoals bij de start van de voetbalcompetitie dan heeft het ineens grote gevolgen. Maar als ze bij een voetbalwedstrijd aanwezig zijn heeft dat dan wel zoveel effect, want zodra ze iemand ook maar enigszins te hard aanpakken of boos aankijken dan krijgen ze een berisping of moeten zelfs een geldboete betalen aan “het slachtoffer”. Is het niet de omgekeerde wereld dat we het respect aan het verliezen zijn voor onze diender. Ik weet nog wel in de tijd dat er een wijkagent was en we kattekwaad uitvraten we wel zorgden dat we niet door de grote handen van wijkagent werden vastgepakt want we kregen een trap onder onze hol en werden we keurig thuis afgeleverd met een bijbehorende preek en vervolgens nog een pak rammel van vaders of nog erger huisarrest.

Zijn we niet structureel ons apparaat aan het vleugellam maken als ze met zijden handschoenen een arrestant of een inbreker moeten arresteren. We hebben nu een nationale politie en dus minder bureau’s, lagere overheadkosten maar ook minder toegankelijk. De tijd dat er een internetoplichting of fietsendiefstal wordt opgelost ligt al ver achter ons en nu gaan we ook nog de man in het blauw vertellen dat ie niet te hardhandig mag zijn. Als we willen dat voetbalwedstrijden beter en rustiger gaan verlopen laten we dan zorgen dat de vechtersbazen respect en ontzag krijgen voor de politie door ze eens aan te pakken en gewoon een busje in kunnen smijten voorafgaand door een nekklem dan is daarna even boos kijken genoeg om ze weer in het gareel te krijgen.

 

Of…. is het een utopie om te veronderstellen dat we dat voor elkaar gaan krijgen we straks weer opkijken tegen ‘oom” agent.